Life

Norsk jord halleluja

Etter å ha vært på reisefot i over 24 timer er jeg nå tilbake i Norge og det er skikkelig deilig! Har allerede klart å rote til rommet mitt og ligger nå under dyna klar for ei natt i min egen seng med dyne etter ti uker med bare et laken! HERLIG!!Skal fortelle mer om de siste dagene i India og om reiser senere!

Da er jeg i gang med ..

.. PAKKINGEN!!
Reiser hjem imorgen, men hvordan skal jeg få plass til alt?Alt jeg har å si er..

.. at jsnart er jeg hjemme! Jeg reiser ifra India på lørdag, om to dager <3Trosset syklon-faren for bilder

Trosset beskjeden om å holde oss inne og gikk oss en tur for å se på været! Var en del regn og vind og politiet sto og nektet oss å gå ned til stranden for der var det farlig å oppholde seg. Men det stoppet ikke Camilla og meg, vi fulgte etter inderne som klatret over et gjerde for å få sett havet på nært hold. Men plutselig begynte alle å spring og ropte høyt og vi bare HVA SKJER? Kommer syklonen eller? Meen, neida det var "bare" politiet.
Kom hjem og tok meg en varm dusj også lagde jeg TORO blomkål-suppe som jeg fikk i posten ifra mamma. Rett etter vi hadde spist gikk strømmen, men det gjorde egentlig ingenting for vi hadde stearinlys, yatzy og kortstokk. Skikkelig kose-kveld har det vært!

Er på Norsk jord om 3-2-1-0

Syklon-fare

Nå har de sendt ut syklonvarsel for Tamil Nadu! Med ekstreme mengder regn og vindstyrke opptil 55 km i timen har vi fått anbefaling om å holde oss inne! Så idag har vi handlet inn stearing-lys i tilfelle strømbrudd og handlet inn nødproviant(som i mine øyne er masse godis). Også har jeg norsk rett i koppen suppe og kakao! Jeg overlever nok! (selv om det er litt skummelt)


Det er vel ikke så rart..

.. at jeg gleder meg til å komme hjem til denne søta?
Bare 5 dager igjen, og jeg stresser jammen litt for å komme i mål med alt som skal gjøres før jeg drar!
For å være helt ærlig..

.. så er jeg så sykt klar for å reise hjem nå! Oppholdet i India har vært fylt med vakre og intense opplevelser og inntrykk men det har også vært tunge dager hvor jeg har kjent veldig på hjemlengselen. Jeg er en veldig hjemkjær person som står familien min veldig nær, og da spesielt med mamma. Vi snakker på telefon hver dag når jeg er i Norge, men siden det er veldig dyrt å ringe imellom India og Norge har dette vært vanskelig å få gjort. Vi har jo snakket på facebook men det er ikke det samme som å høre varmen i stemmen hennes når hun sier at hun er glad i meg og jeg får en trygg følelse i kroppen. (ja, jeg vet at jeg ikke er et barn lengre men sånn er jeg bare)
Heldigvis finnes Skype hvor man både kan se og snakke med familien sin! Og det har vært veldig fint å se tante-jentene mine, som synger og viser meg tegninger de har tegnet og tårene trillet når Hermine sa 'tante' for aller første gang over skype. I natt hadde jeg en fin drøm hvor jeg var tilbake i Lofoten men hele familien rundt meg og jeg delte ut reise-gaver til alle, det gleder jeg meg veldig til. Nå er det heldigvis ikke så lenge til jeg skal hjem, bare en uke! Neste søndag er jeg tilbake på Norsk jord og jeg teller ned dagene!
 

Going out in my new converse

Ei gla' jente skal ut med gode venner i dag! Og humøret er på topp, og det er bare 9 dager til jeg reiser hjem og jeg har kjøpt meg nye converse og de kostet bare 140 norske kroner!Kong vinter, velkommen!

Ja, jeg vet at det kan være mye pes med snø men det ganske så fint også! Det er mye bedre med snø enn regn og surt og kaldt sånn som høsten er, når vinteren kommer lyser iallefall snøen litt opp og dagene blir lysere. Så her kommer noen bilder for å minne dere på hvor fint det kan være! Men nydelige snø-dekte fjell, frost, og kosing under pleddet forran peisen med te/kakao og ei god bok!


Tuk-tuk picture, second edition

Idag har jeg og Isabella vært på shopping i Auroville og i Tuk-tuken dit sa jeg at vi måtte ta bilde slik som sist siden det var en tradsjon nå! (har man gjort noe to ganger er det jammen en tradisjon)

Jeg er veldig takknemmelig for at jeg har fått blitt kjent med Isabella, hun er en fantastisk person som har gjort de tunge dagene enklere og de fine dagene enda bedre! Kommer til å savne henne når vi reiser hjem men vi har avtalt at jeg skal komme på besøk i København og det gleder jeg meg allerede veldig til.

4-etasjes himmelrike

I dag var jeg, Camilla og Elisabeth på Ram's Silk, en fire-etasjes stoff butikk. Og jeg er nå blitt noe som kan ligne på stam-kunde, de kjenner meg igjen og hver gang jeg kommer får jeg hjelp av den samme mannen. En forholdsvis godt engelsk-talene mann som er hjelpsom og humoristisk, og når jeg kommer får han beskjed ifra sjefen om å slippe det han har i hendene for å hjelpe meg. Forrige gang var han opptatt med en annen kunde og i dag kom han til den etasjen jeg var i uten at jeg hadde spurt etter ham så regner med at han fikk beskjed om hvor jeg var og kom dit.
Jeg elsker stedet, vi var der i over to timer i dag og jeg skulle ønske jeg kunne tilbringe tid der helt alene uten ansatte og uten andre kunder bare for å se nærmere på alle de fine stoffene.
Jeg er blitt stoff-misbruker og har kjole-paranoia, haha..

Indiske hverdagsgleder i bilder

Søndags frokost på restaurant!


 Ny klokke!


Sommerfugler, store og små overalt


Stoffbutikker med 4 etasjer og man finner fine stoffer for å sy kjoler til seg selv og til søte tantebarn


Jentene i leilighet C1 bestiller ALDRI Home-Delivery og har ikke over 30 ketchup pakker i kjøleskapet!


Å gå rundt i gatene med kameraet og ta masse bilder


Gøyale gatenavn


Hva i alle dager er det der?


Åååja, bare verdens størrste lass med høy!


Drinker som er ekklere enn toalettene (som jevnt over er veldig ekle)


Perfekt lunsj

En perfekt lunsj er varm sjokolade, en fersk croissant med mandel fyll og Melissa Horn på øret!Monsunen er kommet!

Jeg kan bekrefte at nå er monsunen kommet for real! Det regner masse for tiden, og da mener jeg massemasse.
Type himmelen åpner seg x10 og du blir våt helt inn til trusa etter 2 minutter ute. Inderne rømmer gataen når det starter å regne, livredde for å bli våte. De er spesielt redde for å bli våt i håret av en eller annen grunn og har gjerne en plast-pose på hodet, og er veldig søte!
Igår var jeg og noen flere fra studiet på Sensation White party! (digresjon: Det var veldig gøy, men det var nesten bare gutter der. Ingen indiske jenter men masse indiske gutter og noen "kvitinger"(oss). Og vi danset masse og "alle" ville gjerne danse med oss jentene, noe som ble litt slitsomt etterhvert. Og kveldens mest brukte ord var helt klart: 'NO!!')
Men, når vi skulle hjem fra etterfesten på mårra-kvisten var det vann over alt! Gatene var blitt til elver og vi vasset i vann opp til knærne, helt sykt!  Og motorsykkelen til han som kjørte meg hjem stoppet midt i en "elv" fordi det var for mye vann og hele situasjonen var så surrealistisk at jeg kunne ikke gjøre annet enn å le. Vann over alt jo!!
Digresjons-bilde 1:
Uv-lys og hvite klær! (Gravdals-diskotek forrnemmelser for de som forstår)


Disgresjons-bilde 2:
Denne lille karen nektet å forlate toalettet når jeg skulle på do! A rough experience

Som dere sikkert allerede har forstått så er det meste i India ganske ulikt hva man er vant til og idag kunne jeg skrive inn enda en ting i boken for merkelige opplevelser! For i dag fikk jeg indisk rygg-massasje, og det var en ganske røff opplevelse kan man si. Først når jeg kom dit følte jeg litt ubehag ved det at vi ikke kommuniserte så veldig bra i og med at hun ikke kunne så mye engelsk, men hun fikk iallefall gjort seg såpass forstått at jeg forsto at jeg skulle kle av meg så jeg kledde av meg på overkroppen og la meg på bordet. Og det første hun gjør er å dra ned buksa/trusa så halve rumpa mi får luftet seg, litt ubehagelig tenker jeg men jaja. Så tar hun på olje og begynner, og det er så hardt at det for det meste bare var ubehagelig! Jeg tror tilogmed at hun på et tidspunkt også brukte albuen. Og når vi var ute å spiste middag i kveld kunne jeg ikke lene meg tilbake i stolen fordi det var smertefult, kjennes ut som jeg har fått bank. MEN så skal det jo sies at det var deilig å bare bli tatt litt på, og fot massasjen jeg fikk var veldig digg! 

Romantisk middag under åpen himmel

Idag har jeg og Isabella, den vakre dansken jeg bor med spist en bedre middag på La Maison Rose. En skikkelig koselig restaurant med hage, tente lys og nydelig mat! Men mens vi satt der under åpen himmel begynte det å regne, masse! Så vi måtte rømme inn under tak, men det hele gikk veldig bra når vi fikk smaken på den himmelske desserten med frukt, krem og marengs!- Fancy burger og servitør med paraply!

Bestefar, jeg savner deg!

Når jeg kom inn på rommet mitt den 16 november 2009 fant jeg et bildet av min bestefar Einar ganske perfekt oppstilt mot hodeputa mi. Bildet hang vanligvis på veggen over senga sammen med bilder av familien min og det hendte jo titt og ofte at de falt ned. Men denne gang følte jeg en sterk følelse av at det var noe mer, at det var som en beskjed, jeg synes bildet på mange måter så ut som noen hadde tatt det ned fra veggen og plasert det mot puta. Jeg valgte derfor å ringe til bestefar som jeg ikke hadde sett eller snakket med en stund siden jeg på det tidspunktet bodde i Drammen, og vi hadde en kjempe fin samtale om hverdagslige ting og han sa at han var veldig glad for at jeg hadde ringt.
Dagen etter, for tre år siden idag fikk jeg en telefon ifra mamma, hvor jeg med det samme jeg hørte stemmen hennes forsto at noe ikke var som det skulle. Og hun fortalte at bestefar var på sykehuset, hjemmesykepleieren hadde funnet ham og hun sa at han kom nok til å dø. Følelsen av at dette kunne ikke stemme kom over meg sammen med tårer og fortvilelse, jeg hadde jo snakket med han dagen før og da virket han jo helt fin. Mamma ba meg om å pakke og komme meg til Gardermoen så fort som mulig å møte henne også skulle vi reise hjem til Lofoten sammen. Vi kom til sykhuset litt over 19 på kvelden, og der lå bestefar med familien rundt seg og så egentlig ut som han sov. Mamma gikk bort og forsikret bestefar om at nå var vi kommet, også satte vi oss og holdt hånden hans mens han stille sovnet inn. Alt var fint og trist på samme tid, vi var samlet rundt ham med tente lys. 
Idag skulle jeg ønske jeg kunne dra å tenne lys på graven, men siden jeg er i India tente mamma et ekstra lys ifra meg.
Bestefar, jeg savner deg <3 


 I'm gonna walk with my grand daddy.
And he'll match me step for step.
And I'll tell him how I missed him
Every minute sence he left,
Then I'll hug his neck.

Et ubehagelig besøk

For to uker siden møtte jeg og Isabella Mary på gaten og hun ba oss følge etter henne for å få se noe veldig interessant!  Det som møtte oss da var liket av hennes døde svigermor, og vi synes hele situasjonen var veldig ubehagelig da vi ikke viste helt hvordan vi skulle reagere/gjøre.Hun inviterte oss også hjem til seg på besøk, og idag dro vi dit. Vi kom hjem til huset hennes og møtte 4 barn (uavklart hvem som var hennes eller hvor mange hun faktisk hadde). Først fikk vi noe å spise og etter det var vi tildels ufrivillig på "skjønnhets-salongen" til hun ene datteren som fikset oss på håret og lagde Henna-maling på oss. Men det som var mest ubehagelig med hele besøket var egentlig at Mary snakket om hvor forferdelig hun hadde det fordi hun var fattig og spurte flere ganger om vi viste om noen(oss) som kunne hjelpe henne økonomisk noe som etterhvert førte til at Isabella gikk under for presset og "lånte" henne penger som angivelig skal gå til skolegang for den minste sønnen. Men vi nok en opplevelse rikere og muligens litt klokere for fremtiden.

Han var jo ganske søt da, Google heter han!Happy birthday brother

Idag har min awsome bror bursdag!
Og siden han nekta å vent med å feir til eg kom heim ifra India tok eg en aldri så liten feiring her..
Såå gratulerer med dagen, du er super.
Håpa du får ei fantastisk feiring :)
Glad i deg!

Pakke i posten

Idag fikk jeg pakke i posten ifra min kjære mamma, ble så glad at jeg hylte hurra! Har ventet på pakken i ca 2 uker og var livredd de skulle ta den i tollen da det egentlig ikke er lov å sende mat. Men nå er jeg lykkelig med lakris, oppmuntrende ord, norsk mat og magasin!! Det eneste triste var at en rotte hadde spist på pakken så jeg måtte kaste en biler-pose menmen rotta hadde vel lyst på lakris den og..
Mami, tusen hjertelig takk <3

Good morning Ooty

Da var vi i Ooty! Etter ei natt på et tog som humpet noe helt forferdelig mye og nesten ingen søvn på meg ankom vi stasjonen i dag tidlig kl 06.15. Så bar det ut på en 2 timer lang kjøretur oppover, med veier som gikk i sikk-sakk, et ukjent antall nær-døden epsioder og mange apekatter! Men for en utsikt!! Og stillhet og frisk luft.
Har tatt mange bilder allerede, men her kommer noen smakebiter

On my way to Ooty hill station

Drar straks på weekend-trip til Ooty hill station og skal være der til mandagskveld! Vi skal reise med natt tog, noe som blir gansk spennende siden India kanskje ikke er kjent for tog i luksus-klassen men vi får se. Ellers skal jeg i en nasjonal park å se elefanter m.m. Skal prøve å få blogget iløpet av helgen Les mer her: Ooty

Besøk hos en Indisk familie

Forrige søndag på Ganesh-festivalen ble jeg og Sharon kjent med en indisk familie som inviterte oss med hjem til seg, det var kjempe koselig men en veldig spesiell opplevelse. Alt er så annerledes enn hjemme i Norge, de fleste norske familier ville nok ikke ha invitert to fremmede hjem til seg 5 minutter etter å ha møtt dem men det ble altså vi. Det er jo kjempe hyggelig å bli invitert men det innebærer en del "hva gjør jeg nå"-tanker. Hvordan skal man reagere, gjør jeg rett eller er jeg ufin uten å vite at jeg er ufin? Det bare er så veldig annerledes enn det å besøke en norsk familie! Det første som skjedde var at på veien dit stoppet vi og da kjøpte familien popcorn til oss, og da mener jeg bare oss to. En til meg og en til Sharon, og ingen til familien og når vi spurte om de ville ha sa de "no thank you", så der gikk vi å spise popcorn mens de bare så på. Og jeg følte at det var veldig rart, spesielt det å ikke dele med barna som så på popcornet med lengsel i øynene. Også gikk vi hjem til huset deres som besto av et kjempe lite oppholdsrom med ei dobbelseng som vi fikk sitte i mens resten av familien satt på gulvet rundt oss. Først så fikk vi servert litt brus, bare vi ingen andre også gikk mammaen i huset på kjøkkenet for å lage mat til oss, og de andre slo på en indisk musikk-kanal på tv og ville gjerne at vi skulle danse med dem. Jeg takket pent nei og sa jeg kunne heller ta bilder mens Sharon danset med familien!
Så ble maten servert, en dosa som er en type pannekake lignende ting med to STERKE sauser til. Det var brann i min munn men det smakte veldig godt. Også fikk vi stekt egg, og jeg ble kjempe mett og litt redd. Uten å virke utakknemmelig kan jeg vel si at det er ganske skummelt å spise mat man ikke vet helt hva inneholder og hvordan den er tilberedt fordi faren for å bli matforgiftet er så stor. Men iallefall, til å begynne med  satt hele familien å så på oss mens vi spiste og igjen synes jeg dette var veldig rart men heldigvis spiste de også etterhvert.
Vi var der i kanskje 3 timer og hele tiden kom det flere familie-medlemmer for å hilse på oss, tror vi hilste på nærmere 30 mennesker.
Også var de veldig trivelige å kjørte oss hjem, vi fikk stå bakpå lasteplanet på en liten lastebil.

Her ser dere noen av de trivelige familie-medlemmene vi møtte!
Prøvde å lære meg navnene deres men det er svært vanskelig å uttale (til familiens førnøyelse) og å huske så husker vel kanskje 3..Dette er min indiske søster! Familien mente vi var så like (begge er litt chubby såå ja) HahaCrazy kids in India

Mange ganger føler du deg som en kjendis i India! Det er hele tiden folk som ser på deg med store øyne, som peker og som smiler eller ler. Og har du kameraet fremme vil de veldig gjerne bli tatt bilde av, eller bilde sammen med deg. Disse barna ble helt gale når de så meg og kameraet mitt, kom springende mot meg mens de hylte. Tok et par bilder og ville gjerne gå videre men det var jammen ikke barebare da de fulgte etter meg, dro i meg og klærne mine. Også var det en som gråt, så da måtte jeg jo selvfølgelig stoppe opp å spørre om det gikk bra med henne og da begynnte nesten alle å gråte på liksom! Så da da bare løp jeg!

Sjekk blikkene deres!
Matforgiftet i India

Har vært lite blogging den siste uken pga. jeg har vært syk siden tirsdag. Etter å ha vært kvalm, hatt store smerter i magen og toalettet som min nærmeste venn i flere dager dro jeg på sykehuset i går og fikk mange piller som gjorde alt mye bedre. Hurra!Idag har jeg forresten vært i India i 5 uker og det betyr at det er bare 5 uker til jeg reiser hjem!  (og jeg gleder meg allerede til jul)

Ganesh festival/parade

Igår var det en stor fest for å feire bursdagen til guden Ganesh!
En parade med mange lastebiler med Ganesh statuer, musikk og dans som kjørte langs promenaden og mot piren for å kaste statuene i vannet. Skikkelig god stemning og masse folk, en skikkelig gøy opplevelse. Og vi "hvite" får så sykt mye oppmerksomhet når vi kommer med kameraene våre og alle vil at vi skal ta bilder av de! Veldig artig og jeg tok over 500 bilder i går. Først sto paraden i ro en stund og folk bare danset og hadde det gøy men når de begynte å kjøre var det noen unge gutter som gjorde tegn til oss at vi skulle hoppe opp i lasteplanet sammen med de, jeg måtte mote meg litt opp for jeg synes det så litt skummelt ut men så hoppa jeg i det/på og det var skikkelig gøy. Folk så på oss, smilte og vinka som om vi var superstjerner eller noe. Men så kom det masse politi og vi måtte hoppe av, usikker på hvorfor egentlig men vi gjorde bare som vi fikk beskjed om. Så tok guttene oss med for å se det hele fra stranden og der fikk vi også møte familien til guttene som vidre inviterte oss med hjem til seg men det skal jeg fortelle mer om i morgen!


Her er Sharon, meg og våre nye venner!
Han ene gutten ville så gjerne at jeg skulle ta bilde av han når han hadde en fot på vår lastebil og den andre foten på bilen bak, tøffing eller hva!?
Nedenfor ser dere familien som vi besøkte

Undervanns-hilsen ifra IndiaHaha

Indisk henna

Denne lørdagen har vært rimelig fantastisk! Har vært på farten nesten hele dagen, har sett på surfe-konkuranse (bilde kommer), spist is og kjøpt mobilt bredbånd.
Også har jeg fått henna på hånden av en mann på gata! Som dere ser her, men jeg klarte jo selvfølgelig å ødelegge det litt siden jeg ikke klarte å holde meg i ro og jeg svettet(haha)! Skal egentlig la det tørke i 1 time før man fjerner det overflødige men det gikk ikke helt etter planen.

Også avsluttet jeg dagen med en nydelig middag sammen med disse to vakre jentene, Sharon og Isabella!Hengekøye-kos og palmesus

 

Verdens beste mami &lt;3

Idag har mammaen min bursdag! Mammaen min, allså verdens beste mami <3
Skulle gjerne ha vært hjemme i Norge å gitt henne en stor klem!
Føler ofte at jeg ikke får vist hvor mye jeg setter pris på henne, på hennes omsorg, råd og forståelse. Hadde ikke klart meg uten henne, måtte hun leve i 100 år!!
Mami, I LOVE YOU!!

Happy Birthday from India!

En liten oppdatering ifra India


I India er det varmt! Og det er bare tull at det er overskyet, for det er sol nesten hele tiden!


Sånn vasker vi klær i India!


I India har de noen ganske fine hus!


I India har de skikkelig god soft-is med nøtter og butterscotch!Sånn har vi det i India, altså :)

Tur til Matrimandir, Auroville

Idag var jeg, Isabella og Kjersti tilbake i Auroville for å få gå inn i Matrimandir. Man måtte "søke" om tillatelse for å få komme inn så derfor kunne vi ikke gå inn forrige gang vi var i Auroville. Så idag sto vi opp skikkelig tidlig og tok en tuk-tuk i ca 20 min.
Å være inne i Matrimandir var ganske spesielt, det er helt hvit overalt og helt mørkt bortsett fra en liten stråle med sollys som slippes inn gjennom toppen og som treffer en stor glass kule. Vi satt der en stund, noen mediterte, og det var helt stille, den minste lyd laget ekko. Det var veldig spesielt! Vanskelig å beskrive, må sees med egne øyne.Fikk en ny venn som gjerne ville smake på lunsjen vår!


India day and Saree's

I dag hadde vi India day på skolen og alle kledde seg i sine nye vakre Saree'er. Vi måtte jo ha litt hjelp med å ta de på selvfølgelig og det fikk vi av noen indiske damer. Så tok vi mange bilder og spiste tradisjonell indisk fest mat på indisk vis, vi satt på på gulvet med banan blad som fat og spiste med hendene. Det føles veldig rart å spise med hendene og jeg følte at jeg griset ris overalt.

Mine vakre room-mates
Ingvild, Sharon og Isabella
 

Disse bor i Raja Misson:
 Her ser dere min Saree!
Saree er egentlig bare en liten topp og et langt stoff (7 m tror jeg) som de danderer rundt kroppen på en spesiell måte!
 

 

 Det viktigste i livet!

Om man har en dårlig dag blir alt bedre når man får snakkes med familien på Skype!
Var veldig deilig å se og høre mine nærmeste igjen, og de hjalp meg å se litt lysere på ting!

  Mamma ♥ Pappa ♥ 
 Ruben ♥ Hanne ♥ Rikke ♥ Mille ♥ Alva ♥ 
♥ Benjamin ♥ Christin ♥ Hermine 

 Kristine-Punjabi-style

Her ser dere min Punjabi som jeg har fått sydd.
De fleste indiske kvinner går med Punjabi eller Saree og nå har jeg begge deler!
Også har jeg egentlig bukser som passer til men synes det ble litt mye.

Tur til Auroville

I dag var klassen min i Auroville, en økolandsby på en måte men bare mye mer enn det.

"Auroville wants to be a universal town
where men and women of all countries are able to
live in peace and progressive harmony above all creeds,
all politics and all nationalities.
The purpose of Auroville is to realise human unity."


 

Matrimandir, templet. Midt inni er en stor krystall som sol-lyset treffer og der kan man meditere osv.
Fikk ikke gå inn i dag, men skal tilbake på søndag.  

 

Amazing race, Pondicherry edition

I dag hadde vi rebus-løp i Pondicherry, vi hastet rundt over hele byen for å finne forskjellige ting og oppgaver. Det var veldig gøy og vi fikk sett litt mer av byen, var nesten som Amazing race!
På flere av stoppene måtte vi ta bilde med hele gruppa vår for å bevise at vi alle var der, her kan du se noen av bildene

   
Sol og Saree

I dag har jeg solt meg og bada ved bassenget
og fått skille etter bare to timer pga sola er så sterk her!
Også har vi vært på markedet for å kjøpe stoff til en Saree,
en tradisjonell indisk "kjole" som jeg skal få sydd.
Og på kvelden var vi alle ute å spiste sammen :) 

 

Duste dag i India

I dag har i grunn vært en duste dag for meg! Har vært kvalm og uvel, og det er alt for varmt! Føttene mine brenner konstant og de er veldig hoven. Når jeg kom hjem fra skolen tok jeg en kald dusj og la meg på senga for å sove litt. Dette lot seg ikke gjøre da det var noen som hamret så sykt utenfor her, også midt oppi det hele går strømmen. Det vil se, ingen Air conditioner som vil si varmt sover rom! Og den var borte i nesten to timer.. Jeg tok derfor en bøtte med kaldt vann med meg inn på soverommet, putten føttene i den og satte på Dirty Dancing på pcen. Dirty Dancing i mitt hjerte <3
Men det har skjedd noe positivt i dag da, jeg har fått Indisk-simkort slik at jeg kan kontakte de andre her i India og det er billigere å ringe hjem til Norge med. Så jeg fikk snakket med mamma i dag <3

Frugurt yougurt :D
 

India?

Hva gjør du i India spør folk?
Her er svaret:
Jeg studerer Antropologi og religion; Religion og makt gjennom Kulturstudier  og skal være i India til November.
 

Her er noen bilder fra studiesenteret, som ligger i Kailash Resort 
Nær-døden opplevelser

Traffiken her i India er av en helt annen verden enn hjemme i Norge, bokstavelig talt! Veiene er overfylt av biler, busser, motorsykler, tuk-tuker og syklister. I tillegg til de som går langs veien og kuene. Jeg sitter med hjerte i halsen hver dag til og fra skolen. Vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive det for å forklare hvor skummelt det faktisk er.. De bare kjører på, tuter HELE TIDEN og er så nærme hverandre hele tiden at jeg skjønner ikke at de er livredde for livene sine. Og for barna sin, for de går jo langs veien for å komme til skolen eller de sitter på med foreldrene på motorsykkel, har sett hele familier på en motorsykkel. Med et barn forran, far som kjører, et barn til mellom far og mor som sitter bakerst med begge føttene ned på den ene siden pga sari'en. Og ingen bruker hjelm!

I går når vi var på vei hjem fra skolen i en minibuss kom det en stor buss full av indere å kuttet oss av og er millimetere fra å treffe oss men heldigvis er vår sjåfør oppmerksom og bremset.
Vi som satt i minibussen pustet lettet ut men oppdager plutselig at vi tar forbikjøring på den store bussen for så å stoppe midt i gata og sjåføren vår hopper ut og begynner å kjefte på buss-sjåføren og de begynner å slå hverandre. Og der satt vi inni minibussen og ikke forsto helt hva som foregikk og hele trafikken bak oss stoppet opp. Så kom sjåføren vår tilbake og sa "Its Ok" og vi kjørte videre med den skummle bussen rett bak oss. Hjerte i halsen ja!!!

Her bor jeg!

Omvisning i Maison Raia, leilighet C1

Oppholdsrom og ♥ kjøleskap  

Kjøkken, cockroach murder-crime scene:


SPA-avdelingen: 


 

Spesial-dusj med 4 ganske kraftige stråler:
 
Senga mi:
 
Skapet:
 
And, please give me som credits for not bringing a whole lot of clothes!?


Ja, her bor allså jeg! Det er ganske annerledes enn hva vi er vant til i Norge men her i India er det ganske høy standard! Og det er helt ok for 3 mnd (bortsett fra den kakerlakken vi fikk en fyr til å drepe idag).

Reisen til India

Nå er jeg i Pondicherry, sør i India. Og har planer om å blogge en del for å holde familie og venner oppdatert på hvordan jeg har det og hva jeg opplever.
Jeg startet reisen fra Oslo tidlig lørdagsmorgen, og reisen tok ca 13 timer. Vi mellomlandet i Brussel hvor vi egentlig bare sprang fra det ene flyet til det neste, og det var virkelig en stor flyplass. Vi gikk opp trapper og ned trapper for så å gå opp trapper igjen, glad vi var flere sammen om å finne riktig gate og fly. Flyet fra Brussel til Chennai var skikkelig kult, god plass, god mat og alle hadde sin egen tv-skjerm forran seg. På den kunne man se filmer og serier, høre musikk og spille spill. Var så mange valgmuligheter at det nesten ble vanskelig å velge!
Vel framme i Chennai slo varmen imot oss, og da hadde vi en 3 timer lang busstur i vente. Halvveis til Pondicherry stoppet vi, in the middel of no where for å kjøpe te. Der var det en liten butikk med overraskende mange folk som var oppe midt på natten og de stirret på oss. 
Quote:
- Where is the toilet?
- Where ever you like!

To be continued ..

Going to India

Those little moments

Syklet meg en tur, dusjet, smurte inn kroppen med en god krem og så på med pysjamasen! Spist en nydelig salat til kvelds og kjenner allerede hvor deilig det skal bli å legge seg!Soo sleepy

Alle arbeidsdager burde startet tidligst 12.00!My first buy on ebayIcecream and tea

Good morning Lofoten

OMG, det er deilig å være hjemme i Lofoten! Den herlige følelsen av å være hjemme og å legge seg i rene sengklær som lukter helt himmelsk!
Og se hva som lå på hodeputa mi ifra verdens beste mamma <3
Billett til Sirkus Eliassen konserten som skal være her i slutten av måneden.

Im skyhigh/photo

 

Livet er herlig!

Nydelig pasta og vin hos bror og svigersøster ikveld

Ny frisyre/hva synes du?

Var hos White frisør idag og kom ut ganske annerledes! Masse hår lå igjen på gulvet der og jeg trengte 2 timer på å bli vant til min nye frisyre!
Hva synes du?


Før


Etter

Am I making a mistake?Going home

  • Nå pakker jeg snart kofferten og drar hjem til Lofoten!
    Kan det bli bedre?
Søndagsmarked på Grünerløkka/New in

Dette har vært en helt herlig søndag i Oslo, sol men ikke alt for varmt. Gikk tur til Grünerløkka og der var det søndagsmarked. Da klarte jeg selvfølgelig ikke å motstå å handle litt, så mye fint som det var der. Skulle egentlig bare titte men kom hjem med en vintage kjole, et smykke og øredobber.

Og på vei hjem kjøpte jeg moreller. NAM!

Verdens beste
Lets go back in time/outfitGårdagens bursdags-påkledning!

Helt nytt design

Endelig ferdig med nytt design!

FØR:


ETTER:


Ble ganske forskjellig gitt!? 

ReconstructionThis blog is under reconstruction!


It just happens

Sometimes you feel empty inside and than you feel like your life is unexciting.
And than it happens.Birthday-dinner


En kollega på SFO har bursdag i dag. Hurra!
Så nå skal vi ut å spise bursdags-middag. Hurra!

30 reasons to live

1. Familien betyr utrolig mye for meg, selvfølgelig

2. Å få en suss fra tantebarnet mitt på 3 år,
og hun former så og si hele ansiktet til en kyssemunn

3. Å sette på favoritt-spillelista på spotify, og syng høyt og uten bekymringer

4. Å starte på jobb sent. Å ha god tid til å stelle seg, spise frokost på kafé
og ta en tur innom biblioteket før jobb

5. Å drikke en god kopp te6. Å kjenne mestringsfølelsen

7. Å vite at det faktisk er OK å feile, selv om det ikke kjennes sånn ut der og da

8. Å ønske noe nytt velkommen inn i kles-skapet

9. Å vite at våren kommer selv om den virker milevis unna midt i mørketia10. Å ta fine bilder som du er fornøyd med. Og få fine tilbakemeldinger på de

11. Å finne fine bilder på nettet, som er inspirerende og følelses-vekkende

12. Å gå hjem fra et supert nach mens man ser på sola som står opp til en ny dag

13. Å drømme realistiske og urealistiske drømmer for fremtiden

14. Å få pakke i posten

15. Å ha bursdag16. Å ha nyfarget hår

17. Å legge seg nydusjet og naken i rene sengklær18. Å gå i pysj eller naken hele dagen

19. Å få fine tilbakemeldinger på bloggen

20. Å se fantastiske teater-forestillinger

21. Hjemmelaget super-søt kakao og brødskive med brunost

22. Små babyer som smiler til deg

23. Julen og alle dens fine tradisjoner

24. Følelsen du får når du tråkker i gjørma barbeint,
og gjørma kommer opp mellom tærne

25. Senesommerkvelder med grilling i godt selskap

26. Midnattsol

27. Lønningsdag

28. Fine knapper29. Tanken på å snart bo i Oslo

30. Fine øyeblikk som gir deg gåsehud og tårer i øynene

Hello mailbox

I dag var post-kassa snill! Fikk pakke fra E.l.f og Rom 1-2-3.
Blir spennende å teste produktene fra E.l.f.
Øyenskygge palletten hadde kjempe mange nydelige farger!

I couldnt (h)e.l.f. my self 
  A beautiful placeHar vært en kjempe fin dag i Henningsvær med Silje, vi besøkte familie min og kikket i nydelige små butikker.
Butikker som har så mange søte ting man bare kan drømme om.
Kjøpte meg en stor orange te-kopp og en lilla portemone.

Fantastic friday

Kos ute i sola!


Its on sale, and I cant help my self!pimp myspace

Hello heat


I like it! I Love it!

Ready or not

Når skal jeg og Benedikte ut å ta bilder!
Miss Pettigrew lives for a day

Super cute movie and
I love the dresses!


Løvetann
Hello new tattoopimp your myspace at Gickr.comNår jeg var i Oslo tok jeg enda en tattovering, en knapp inni hånden.
Jeg liker knapper! It keeps things together.

Hair battle spectacular

I skrivende stund sitter jeg og ser på Hair battle spectacular på FEM.
Det går ut på at deltakerne skal lage fantasy-hair, altså helt syke frisyrer med hovedsaklig bare hår.
Også får de en ny oppgave hver uke som ender i en Hair battle, hvor en går ut!
Veldig underholdende om man liker denne typen reality.

Vinterferie er bra!

Nå setter jeg meg snart på flyet til Oslo! Skal være der i ei uke, og jeg gleder meg stort!
Og jeg lover blogging!
Haircoloring-tip

Igår farget jeg håret, og mens jeg sto og farget fant jeg ut at jeg ville dele et av mine beste "kjærring-råd" med blogg-leserne mine, så her kommer det!
Jeg farger håret mitt jevnlig og hater å få kommentaren "Åja, ny farga hår?" pga. de kan se hårfargings-merker på ørene osv. Men det er det slutt på nå, alt takket være Vaseline!

Det er så enkelt som at jeg smører et godt lag med vaselin i panna, på ørene og litt bakover i nakken. Og da beskytter vaselinen huden fra farge og stygge merker. Også fjerner jeg bare vaselinen med en klut når jeg er ferdig.Crazy eyes, haha

Min nye ring, som jeg lagde i dag tidlig av et ødelagt smykke-anheng.

Nyttig tips eller var det gammelt nytt?

Smittebæreren

Jeg har fått spysjuka, og ligger til sengs og synes rimelig synd på meg selv!
I går var jeg ganske så kvalm men bestemte meg for å prøve å komme meg på jobb siden vi skulle ha karneval for barna og jeg var i komiteen. Så jeg sto opp, fikk på meg klærne og skulle til å gå. Men i det jeg står og skal låse ytterdøren min skjer det noe. Jeg spyr så og si på min egen trapp, æsj! Måtte ta spaden og måkke bort spyet og ta sny over, slik at folk slapp og se mitt tomat-suppe spy! Haha
I går sov jeg stort sett hele dagen, med unntak av da min kjære fantastiske mor kom innom med en overlevelses-pose som inneholdt Cola, salt potetgull, banan, magasiner og mye mer <3I dag er jeg litt bedre!

I tillegg så går alt litt bedre når man kan ha disse med seg i sengen:


Og disse

Også skal jeg starte på sesong 1 av Glee igjen, fordi jeg husker ikke hvor langt jeg var kommet. Tok meg en pause fra Glee en gang i fjor pga. en annen serie og da er det vel likegreit å starte fra begynnelsen igjen.

Busy weekend

Denne helga blir det lite blogging pga. jeg har arbeidshelg.
Fredag jobbet jeg fra 07.30 til 20.00 også dro jeg bare hjemom og skifta før jeg skulle møte folkene fra jobb for mat og lønningspils.
Kjempe koselig kveld!You would know

you would know

Kosetid

Nå skal jeg og Dina kose oss med te, fruktsalat og The Holiday

Hva gjør dere i kveld?

Shopping og te gjør livet enklere å leve

I formiddag før jobb var jeg og Iselin på Huset og drakk en kopp te og prata om livet, brudekjoler og hår.
Hun skal gifte seg i mai og jeg gleder meg!
Men først når vi kom var det ingen ledige bord så vi gikk en liten tur på Cubus mens vi venta og da brukte jeg faktisk nesten alle pengene mine. Jeg hadde ikke så mye igjen da, og får lønn på fredag så jeg overlever vel?!


Genser og jakke på salg, pluss at jeg kjøpte 3 tights.Cracked effect!
Jeg tok det over negelakken fra helgen så ble ikke så pent da, men hadde så lyst å prøve.
Tranebær-te i nydelige kopper
Tranebær er min favoritt te for tiden og er virkelig å anbefale, smaker og lukter helt nydelig.

Stormfull natt

Har sovet sykt dårlig i natt, en av grunnene til det er at det stormet ute i natt!
Vinden tok tak i huset og ristet det og regn/sny piska mot vinduet mitt.

Dette bildet er ifra Leknes i natt


Bildet er lånt fra LokalavisaEllers så har jeg litt dårlig blogg-lyst for tiden pga. jeg er litt deppa pga. noe som skjer i livet mitt. Jeg beklager det og "jobber med saken"
Satser på å være back-on-track om ikke så alt for lenge.

I mellomtiden kan dere smøre sjelen med spillelisten For sjelen

Smekk på fingrene

Jeg hadde et ærend i byen i dag og da klarte jeg "desverre" ikke å gå forbi klesbutikkene så da gikk jeg "desverre" hjem med to poser som "desverre" inneholdt klær!


Vero Moda og Lindex hadde jooo salg, sorry lommebok.

Bad night

I går hadde jeg pasta til middag, og det ble til en liten middagshvil på sofaen. Det skulle jeg ikke gjort, jeg sovna som en stein ogvåkna ikke før i 21.30 tiden og da var jeg så trøtt at det var like greit å legge seg. Jeg pussa tenner i mørket for å ikke våkne mer og fant senga.


Men så i 01.30 tiden våkna jeg av et smell, litt skjelven lå jeg og lytta etter flere lyder men det var helt stille.  Mulig det var en drøm, og jeg sovner. Men etter en liten stund ringte tlf min og jeg våkna igjen, og slik fortsatte det hele natten. Jeg sovna, drømte syke drømmer og våkna. Var både gravid, på fest, og ble kidnappet i natt! Var våken minst 10 ganger i natt av forskjellige grunner. Til slutt, grytidlig i dag tidlig slo jeg på lyset og fant fram boken min og brukte de siste timene før klokka ringte til å lese. Hodepine i dag ja!

Hva brukere dere å drømme om?
Bruker dere å våkne av drømmene?

Me-treat

En dårlig start på dagen belønnes med litt "meg-tid" på Huset!
En deilig kopp frukt-te skal forhåpentligvis fordrive
hodepine og eksamenspris-frustrasjoner.
Har meldt meg opp til privatist eksamen i dag, og det koster så mye som 752 kr. Penger jeg gjerne skulle brukt på noe annet, og det faktum at dette faget ikke har noe med min videre utdannelse å gjøre gjør alt verre. Men jeg får jo ikke studere noe før jeg har generell studiekompetanse så jeg får vel bare lese,lese, lese og klare det denne gang!

Koselig med peis

Har nettopp sett Koselig med peis på NRK, en norsk serie.
Den er så bra at det nesten ikke er nødvendig å sette fingeren på noe spesielt!
Det er rett og slett en fantastiskt serie
og jeg gleder meg alltid til en ny episode.
Anbefaler den virkelig, og du kan se den på Nrk's nettsider.
Dagens middag

Ovnsbakt torsk på en seng av deilige grønnsaker
og brokkoli-blomkål grateng.
Utrolig godt!I heart SALE

Etter jobb i dag klarte jeg ikke holde meg unna salget
og jeg klarte heller ikke holde meg unna å kjøpe noe! Så det ble noen kupp!
Tre overdeler, en tights, et skjørt, to truser, en bh, tre par sokker, solbriller,
fine sløyfer til håret og hals og lue i deilig mykt materiale.
Og alt det til under 500 kr, hurra

Her er noe jeg kjøpte:


Også kjøpte jeg en ny type frukt-te som jeg skal prøve, Sweet lilly.
Smaker epler, sitrongress, grønn kardemomme, roser, og ringblomst
Den lukter kjempe godt, jeg veldig spent på den.
Jeg var innom Huset med noen venner i formiddag
og da drakk jeg Rabarbra krem, en grønn te.
Den var god men jeg liker best frukt-te!

Te-selskap

I kveld inviterte jeg et vennepar til "te og fruktsalat-selskap"
Var veldig koselig, og vi fikk prata om div. viktigheter.
Også kan vi med trygghet anbefale Tranebær frukt-te,
den er kjempe god og lukter som barndommen.
(bilde er fra etter vi hadde spist så ser litt stusselig ut kanskje men det var veldig godt iallefall)

Tips: Kanel setter en ekstra god smak på fruktsalat!

Bildene er tatt med mobilen pga. jeg finner ikke ledningen til kameraet mitt, desverre.

Today's biggest wishFor colored girlsFilmen For colored girls er basert på Ntozake Shange's skuespill "For Colored Girls Who Have Considered Suicide When the Rainbow Is Enuf"
Filmen handler om 9 kvinner, og livene deres.
Kriser, kjærlighetssorg og forbrytelser fletter historiene deres sammen til en veldig gripende film.
Fantastiskt skrevet og skuespillere er like så!
Fikk veldig lyst til å lese stykket, ofte er jo boka bedre enn filmen.

Iallefall verdt å se!

Juanita: Now, how many times have you heard your man say it don't feel the same?
My love is too beautiful to have it thrown back on my face.

Yasmine: I like that.

Juanita: Try one.

Yasmine: What?

Juanita: Well, I do it all the time in my class.
You just say, "My love is too ____," and you just fill in the blank.

Gilda
: My love is too sanctified to have it thrown back on my face.

Kelly
: My love is too magic to have it thrown back on my face.

Tangie
: My love is too "Saturday Night" to have it thrown back on my face.

Jo
: My love is too complicated to have it thrown back on my face.

Yasmine
: My love is too music to have it thrown back on my face.

Juanita
: Yes, and you remember that when a man tries to walk off with all your stuff!

God julBody art

Når du først har startet er det vanskelig å stoppe!


So sleepy

I'm so sleepy, I could sleep forever.. so give me this bed
.. and Travie Mccoy
And i will fall asleep with a big smile on my face

Fantastisko

I want these shoes, so that I can walk all over you!


Thora, summer is overInnocent playin' it rough

It's a fact


Lets create watermelon art
~Fruits and Flowers~

.

Dette er min lille drømmeverden, min kilde til inspirasjon! Her deler jeg ting som gjør meg varm om hjertet med alle som måtte ønske å bli varmet! Legg meg gjerne til som venn om du vil :)

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits