oktober 2012

Trosset syklon-faren for bilder

Trosset beskjeden om å holde oss inne og gikk oss en tur for å se på været! Var en del regn og vind og politiet sto og nektet oss å gå ned til stranden for der var det farlig å oppholde seg. Men det stoppet ikke Camilla og meg, vi fulgte etter inderne som klatret over et gjerde for å få sett havet på nært hold. Men plutselig begynte alle å spring og ropte høyt og vi bare HVA SKJER? Kommer syklonen eller? Meen, neida det var "bare" politiet.
Kom hjem og tok meg en varm dusj også lagde jeg TORO blomkål-suppe som jeg fikk i posten ifra mamma. Rett etter vi hadde spist gikk strømmen, men det gjorde egentlig ingenting for vi hadde stearinlys, yatzy og kortstokk. Skikkelig kose-kveld har det vært!

Er på Norsk jord om 3-2-1-0

Syklon-fare

Nå har de sendt ut syklonvarsel for Tamil Nadu! Med ekstreme mengder regn og vindstyrke opptil 55 km i timen har vi fått anbefaling om å holde oss inne! Så idag har vi handlet inn stearing-lys i tilfelle strømbrudd og handlet inn nødproviant(som i mine øyne er masse godis). Også har jeg norsk rett i koppen suppe og kakao! Jeg overlever nok! (selv om det er litt skummelt)


Det er vel ikke så rart..

.. at jeg gleder meg til å komme hjem til denne søta?
Bare 5 dager igjen, og jeg stresser jammen litt for å komme i mål med alt som skal gjøres før jeg drar!
For å være helt ærlig..

.. så er jeg så sykt klar for å reise hjem nå! Oppholdet i India har vært fylt med vakre og intense opplevelser og inntrykk men det har også vært tunge dager hvor jeg har kjent veldig på hjemlengselen. Jeg er en veldig hjemkjær person som står familien min veldig nær, og da spesielt med mamma. Vi snakker på telefon hver dag når jeg er i Norge, men siden det er veldig dyrt å ringe imellom India og Norge har dette vært vanskelig å få gjort. Vi har jo snakket på facebook men det er ikke det samme som å høre varmen i stemmen hennes når hun sier at hun er glad i meg og jeg får en trygg følelse i kroppen. (ja, jeg vet at jeg ikke er et barn lengre men sånn er jeg bare)
Heldigvis finnes Skype hvor man både kan se og snakke med familien sin! Og det har vært veldig fint å se tante-jentene mine, som synger og viser meg tegninger de har tegnet og tårene trillet når Hermine sa 'tante' for aller første gang over skype. I natt hadde jeg en fin drøm hvor jeg var tilbake i Lofoten men hele familien rundt meg og jeg delte ut reise-gaver til alle, det gleder jeg meg veldig til. Nå er det heldigvis ikke så lenge til jeg skal hjem, bare en uke! Neste søndag er jeg tilbake på Norsk jord og jeg teller ned dagene!
 

Going out in my new converse

Ei gla' jente skal ut med gode venner i dag! Og humøret er på topp, og det er bare 9 dager til jeg reiser hjem og jeg har kjøpt meg nye converse og de kostet bare 140 norske kroner!Kong vinter, velkommen!

Ja, jeg vet at det kan være mye pes med snø men det ganske så fint også! Det er mye bedre med snø enn regn og surt og kaldt sånn som høsten er, når vinteren kommer lyser iallefall snøen litt opp og dagene blir lysere. Så her kommer noen bilder for å minne dere på hvor fint det kan være! Men nydelige snø-dekte fjell, frost, og kosing under pleddet forran peisen med te/kakao og ei god bok!


Tuk-tuk picture, second edition

Idag har jeg og Isabella vært på shopping i Auroville og i Tuk-tuken dit sa jeg at vi måtte ta bilde slik som sist siden det var en tradsjon nå! (har man gjort noe to ganger er det jammen en tradisjon)

Jeg er veldig takknemmelig for at jeg har fått blitt kjent med Isabella, hun er en fantastisk person som har gjort de tunge dagene enklere og de fine dagene enda bedre! Kommer til å savne henne når vi reiser hjem men vi har avtalt at jeg skal komme på besøk i København og det gleder jeg meg allerede veldig til.

4-etasjes himmelrike

I dag var jeg, Camilla og Elisabeth på Ram's Silk, en fire-etasjes stoff butikk. Og jeg er nå blitt noe som kan ligne på stam-kunde, de kjenner meg igjen og hver gang jeg kommer får jeg hjelp av den samme mannen. En forholdsvis godt engelsk-talene mann som er hjelpsom og humoristisk, og når jeg kommer får han beskjed ifra sjefen om å slippe det han har i hendene for å hjelpe meg. Forrige gang var han opptatt med en annen kunde og i dag kom han til den etasjen jeg var i uten at jeg hadde spurt etter ham så regner med at han fikk beskjed om hvor jeg var og kom dit.
Jeg elsker stedet, vi var der i over to timer i dag og jeg skulle ønske jeg kunne tilbringe tid der helt alene uten ansatte og uten andre kunder bare for å se nærmere på alle de fine stoffene.
Jeg er blitt stoff-misbruker og har kjole-paranoia, haha..

Indiske hverdagsgleder i bilder

Søndags frokost på restaurant!


 Ny klokke!


Sommerfugler, store og små overalt


Stoffbutikker med 4 etasjer og man finner fine stoffer for å sy kjoler til seg selv og til søte tantebarn


Jentene i leilighet C1 bestiller ALDRI Home-Delivery og har ikke over 30 ketchup pakker i kjøleskapet!


Å gå rundt i gatene med kameraet og ta masse bilder


Gøyale gatenavn


Hva i alle dager er det der?


Åååja, bare verdens størrste lass med høy!


Drinker som er ekklere enn toalettene (som jevnt over er veldig ekle)


Perfekt lunsj

En perfekt lunsj er varm sjokolade, en fersk croissant med mandel fyll og Melissa Horn på øret!Monsunen er kommet!

Jeg kan bekrefte at nå er monsunen kommet for real! Det regner masse for tiden, og da mener jeg massemasse.
Type himmelen åpner seg x10 og du blir våt helt inn til trusa etter 2 minutter ute. Inderne rømmer gataen når det starter å regne, livredde for å bli våte. De er spesielt redde for å bli våt i håret av en eller annen grunn og har gjerne en plast-pose på hodet, og er veldig søte!
Igår var jeg og noen flere fra studiet på Sensation White party! (digresjon: Det var veldig gøy, men det var nesten bare gutter der. Ingen indiske jenter men masse indiske gutter og noen "kvitinger"(oss). Og vi danset masse og "alle" ville gjerne danse med oss jentene, noe som ble litt slitsomt etterhvert. Og kveldens mest brukte ord var helt klart: 'NO!!')
Men, når vi skulle hjem fra etterfesten på mårra-kvisten var det vann over alt! Gatene var blitt til elver og vi vasset i vann opp til knærne, helt sykt!  Og motorsykkelen til han som kjørte meg hjem stoppet midt i en "elv" fordi det var for mye vann og hele situasjonen var så surrealistisk at jeg kunne ikke gjøre annet enn å le. Vann over alt jo!!
Digresjons-bilde 1:
Uv-lys og hvite klær! (Gravdals-diskotek forrnemmelser for de som forstår)


Disgresjons-bilde 2:
Denne lille karen nektet å forlate toalettet når jeg skulle på do! A rough experience

Som dere sikkert allerede har forstått så er det meste i India ganske ulikt hva man er vant til og idag kunne jeg skrive inn enda en ting i boken for merkelige opplevelser! For i dag fikk jeg indisk rygg-massasje, og det var en ganske røff opplevelse kan man si. Først når jeg kom dit følte jeg litt ubehag ved det at vi ikke kommuniserte så veldig bra i og med at hun ikke kunne så mye engelsk, men hun fikk iallefall gjort seg såpass forstått at jeg forsto at jeg skulle kle av meg så jeg kledde av meg på overkroppen og la meg på bordet. Og det første hun gjør er å dra ned buksa/trusa så halve rumpa mi får luftet seg, litt ubehagelig tenker jeg men jaja. Så tar hun på olje og begynner, og det er så hardt at det for det meste bare var ubehagelig! Jeg tror tilogmed at hun på et tidspunkt også brukte albuen. Og når vi var ute å spiste middag i kveld kunne jeg ikke lene meg tilbake i stolen fordi det var smertefult, kjennes ut som jeg har fått bank. MEN så skal det jo sies at det var deilig å bare bli tatt litt på, og fot massasjen jeg fikk var veldig digg! 

Romantisk middag under åpen himmel

Idag har jeg og Isabella, den vakre dansken jeg bor med spist en bedre middag på La Maison Rose. En skikkelig koselig restaurant med hage, tente lys og nydelig mat! Men mens vi satt der under åpen himmel begynte det å regne, masse! Så vi måtte rømme inn under tak, men det hele gikk veldig bra når vi fikk smaken på den himmelske desserten med frukt, krem og marengs!- Fancy burger og servitør med paraply!

Kjole-inspirasjon

Siden det nærmer seg hjemreise er jeg helt inni en skredder-kjole-modus nå! Skal få sydd sååå mye før jeg drar hjem, en helt ny garderobe nesten. Er skikkelig gøy og surfe rundt på nettet og hente inspirasjon til hvordan jeg vil at mine nye kjoler skal se ut, så her ser dere noen av kjole som har inspirert meg


Bestefar, jeg savner deg!

Når jeg kom inn på rommet mitt den 16 november 2009 fant jeg et bildet av min bestefar Einar ganske perfekt oppstilt mot hodeputa mi. Bildet hang vanligvis på veggen over senga sammen med bilder av familien min og det hendte jo titt og ofte at de falt ned. Men denne gang følte jeg en sterk følelse av at det var noe mer, at det var som en beskjed, jeg synes bildet på mange måter så ut som noen hadde tatt det ned fra veggen og plasert det mot puta. Jeg valgte derfor å ringe til bestefar som jeg ikke hadde sett eller snakket med en stund siden jeg på det tidspunktet bodde i Drammen, og vi hadde en kjempe fin samtale om hverdagslige ting og han sa at han var veldig glad for at jeg hadde ringt.
Dagen etter, for tre år siden idag fikk jeg en telefon ifra mamma, hvor jeg med det samme jeg hørte stemmen hennes forsto at noe ikke var som det skulle. Og hun fortalte at bestefar var på sykehuset, hjemmesykepleieren hadde funnet ham og hun sa at han kom nok til å dø. Følelsen av at dette kunne ikke stemme kom over meg sammen med tårer og fortvilelse, jeg hadde jo snakket med han dagen før og da virket han jo helt fin. Mamma ba meg om å pakke og komme meg til Gardermoen så fort som mulig å møte henne også skulle vi reise hjem til Lofoten sammen. Vi kom til sykhuset litt over 19 på kvelden, og der lå bestefar med familien rundt seg og så egentlig ut som han sov. Mamma gikk bort og forsikret bestefar om at nå var vi kommet, også satte vi oss og holdt hånden hans mens han stille sovnet inn. Alt var fint og trist på samme tid, vi var samlet rundt ham med tente lys. 
Idag skulle jeg ønske jeg kunne dra å tenne lys på graven, men siden jeg er i India tente mamma et ekstra lys ifra meg.
Bestefar, jeg savner deg <3 


 I'm gonna walk with my grand daddy.
And he'll match me step for step.
And I'll tell him how I missed him
Every minute sence he left,
Then I'll hug his neck.

Nydelig Indisk natur

Under helgen i Ooty var vi på dagstur lengre opp i fjellene og der tok jeg disse bildene!  Synes det er fantastisk fin natur, og skyene ser nesten uekte ut først men så ble de bare mer og mer grå!

Et ubehagelig besøk

For to uker siden møtte jeg og Isabella Mary på gaten og hun ba oss følge etter henne for å få se noe veldig interessant!  Det som møtte oss da var liket av hennes døde svigermor, og vi synes hele situasjonen var veldig ubehagelig da vi ikke viste helt hvordan vi skulle reagere/gjøre.Hun inviterte oss også hjem til seg på besøk, og idag dro vi dit. Vi kom hjem til huset hennes og møtte 4 barn (uavklart hvem som var hennes eller hvor mange hun faktisk hadde). Først fikk vi noe å spise og etter det var vi tildels ufrivillig på "skjønnhets-salongen" til hun ene datteren som fikset oss på håret og lagde Henna-maling på oss. Men det som var mest ubehagelig med hele besøket var egentlig at Mary snakket om hvor forferdelig hun hadde det fordi hun var fattig og spurte flere ganger om vi viste om noen(oss) som kunne hjelpe henne økonomisk noe som etterhvert førte til at Isabella gikk under for presset og "lånte" henne penger som angivelig skal gå til skolegang for den minste sønnen. Men vi nok en opplevelse rikere og muligens litt klokere for fremtiden.

Han var jo ganske søt da, Google heter han!Happy birthday brother

Idag har min awsome bror bursdag!
Og siden han nekta å vent med å feir til eg kom heim ifra India tok eg en aldri så liten feiring her..
Såå gratulerer med dagen, du er super.
Håpa du får ei fantastisk feiring :)
Glad i deg!

Min nye skreddersydde kjole

I går hentet jeg min nye kjole fra skredderen!
Var der i forrige uke å tegnet/forklarte hvordan den skulle se ut og bestemte hvilket stoff jeg ville ha. Og jeg må si jeg er veldig fornøyd med den! Skikkelig gøy å bestemme selv hvordan du vil ha klær også få det laget! Har planer om et par plagg til før jeg reiser hjem, om 24 dager faktisk! Har startet nedtellingen siden jeg har litt hjem-lengsel.

Hva synes du? :)

Pakke i posten

Idag fikk jeg pakke i posten ifra min kjære mamma, ble så glad at jeg hylte hurra! Har ventet på pakken i ca 2 uker og var livredd de skulle ta den i tollen da det egentlig ikke er lov å sende mat. Men nå er jeg lykkelig med lakris, oppmuntrende ord, norsk mat og magasin!! Det eneste triste var at en rotte hadde spist på pakken så jeg måtte kaste en biler-pose menmen rotta hadde vel lyst på lakris den og..
Mami, tusen hjertelig takk <3

Cow+clouds+camera=

Flere bilder fra turen til Ooty!


Indias største rose-hage

I går var vi i Indias største rose-hage! Kjempe mange nydelige roser, litt regn som ikke skader og en nydelig utsikt!

Er helt ok om du skriver en liten hilsen, hva du synes om bildene for eksempel. Da blir jeg glad :)

Good morning Ooty

Da var vi i Ooty! Etter ei natt på et tog som humpet noe helt forferdelig mye og nesten ingen søvn på meg ankom vi stasjonen i dag tidlig kl 06.15. Så bar det ut på en 2 timer lang kjøretur oppover, med veier som gikk i sikk-sakk, et ukjent antall nær-døden epsioder og mange apekatter! Men for en utsikt!! Og stillhet og frisk luft.
Har tatt mange bilder allerede, men her kommer noen smakebiter

On my way to Ooty hill station

Drar straks på weekend-trip til Ooty hill station og skal være der til mandagskveld! Vi skal reise med natt tog, noe som blir gansk spennende siden India kanskje ikke er kjent for tog i luksus-klassen men vi får se. Ellers skal jeg i en nasjonal park å se elefanter m.m. Skal prøve å få blogget iløpet av helgen Les mer her: Ooty

Lofoten-savn/photos

Savner Lofoten litt, jeg! Så da var det ikke så dumt å se litt på bildene som jeg tok der i sommer!
Denne nydelige skapningen er jeg tante til <3
Besøk hos en Indisk familie

Forrige søndag på Ganesh-festivalen ble jeg og Sharon kjent med en indisk familie som inviterte oss med hjem til seg, det var kjempe koselig men en veldig spesiell opplevelse. Alt er så annerledes enn hjemme i Norge, de fleste norske familier ville nok ikke ha invitert to fremmede hjem til seg 5 minutter etter å ha møtt dem men det ble altså vi. Det er jo kjempe hyggelig å bli invitert men det innebærer en del "hva gjør jeg nå"-tanker. Hvordan skal man reagere, gjør jeg rett eller er jeg ufin uten å vite at jeg er ufin? Det bare er så veldig annerledes enn det å besøke en norsk familie! Det første som skjedde var at på veien dit stoppet vi og da kjøpte familien popcorn til oss, og da mener jeg bare oss to. En til meg og en til Sharon, og ingen til familien og når vi spurte om de ville ha sa de "no thank you", så der gikk vi å spise popcorn mens de bare så på. Og jeg følte at det var veldig rart, spesielt det å ikke dele med barna som så på popcornet med lengsel i øynene. Også gikk vi hjem til huset deres som besto av et kjempe lite oppholdsrom med ei dobbelseng som vi fikk sitte i mens resten av familien satt på gulvet rundt oss. Først så fikk vi servert litt brus, bare vi ingen andre også gikk mammaen i huset på kjøkkenet for å lage mat til oss, og de andre slo på en indisk musikk-kanal på tv og ville gjerne at vi skulle danse med dem. Jeg takket pent nei og sa jeg kunne heller ta bilder mens Sharon danset med familien!
Så ble maten servert, en dosa som er en type pannekake lignende ting med to STERKE sauser til. Det var brann i min munn men det smakte veldig godt. Også fikk vi stekt egg, og jeg ble kjempe mett og litt redd. Uten å virke utakknemmelig kan jeg vel si at det er ganske skummelt å spise mat man ikke vet helt hva inneholder og hvordan den er tilberedt fordi faren for å bli matforgiftet er så stor. Men iallefall, til å begynne med  satt hele familien å så på oss mens vi spiste og igjen synes jeg dette var veldig rart men heldigvis spiste de også etterhvert.
Vi var der i kanskje 3 timer og hele tiden kom det flere familie-medlemmer for å hilse på oss, tror vi hilste på nærmere 30 mennesker.
Også var de veldig trivelige å kjørte oss hjem, vi fikk stå bakpå lasteplanet på en liten lastebil.

Her ser dere noen av de trivelige familie-medlemmene vi møtte!
Prøvde å lære meg navnene deres men det er svært vanskelig å uttale (til familiens førnøyelse) og å huske så husker vel kanskje 3..Dette er min indiske søster! Familien mente vi var så like (begge er litt chubby såå ja) HahaLet the monkeys out/photos

~Fruits and Flowers~

.

Dette er min lille drømmeverden, min kilde til inspirasjon! Her deler jeg ting som gjør meg varm om hjertet med alle som måtte ønske å bli varmet! Legg meg gjerne til som venn om du vil :)

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits